dimarts, 30 de gener del 2018

Hotel President "Concurs de Croquetes" 1969

Fons hemeroteca: l'Empordà
Fons fotografic: Sans Prats, Narcís 1969/01/09
Ajuntament de Girona -CRDI
Arxiu Comarcal


"Concurs de Croquetes" 1969

Tal com estava anunciat, ahir a la nit va tenir lloc a l'Hotel President , de la nostra ciutat el primer concurs de Croquetes, organitzat per Hotels Girona Costa Brava.
Aquest acte va despertar gran interès en tots els mitjans gastronòmics de la província, per la qual cosa no va ser estrany la gran concurrència que es va donar cita, a l'Hotel President.
















Entre els assistents cal destacar,  Governador Civil, l'Alcalde de la nostra ciutat, el de Girona, el Delegat Provincial del Treball, el Delegat Provincial de Sindicats el d'Informació i Turisme, els alcaldes de Lloret, Platja d'Aro, l'Escala, juntes directives de Hogeco i Cit de Figueres, així com altres moltes personalitats que farien molt extensa aquesta llista, totes les quals anaven acompanyades dels seus distingides esposes.












Es va iniciar l'acte amb una conferència gastronòmica a càrrec d'en Joan Cabané, el qual amb paraula fàcil i amena, va explicar tota la història i confecció de les croquetes. Seguidament va ser projectada una pel·lícula en color de la reunió de la  "Chaine des Rotisseurs" va tenir lloc fa dos anys a Peralada.
Mentrestant un prestigiós jurat, anava provant i qualificant a les croquetes presentades, les quals després van poder ser degustades per tots els assistents.









Mentre el jurat en local a part cap a les seves deliberacions va ser servida un sopar típic català a tots els assistents. Finalment després de moltes deliberacions, cosa comprensible, ja que totes les croquetes eren d'una extrema exquisidesa, va ser donat a conèixer la sentència, pel qual es nomenava"Croquetero Major" amb insígnia d'or a  Pepita Puntonet de Duran d'Els Límits; "Croquetero segon" a l'Hotel Felip V del Perthús, amb insígnia de Plata; seguidament es van classificar Hotel Duran i Hotel President de la nostra ciutat.

























La resta de participants va ser declarat ex-equo i tots van rebre un diploma de participació i un trofeu. Com a final hem de dir que va ser una vetllada extremadament simpàtica i que l'ambient que es va respirar va ser de franca i noble companyerisme entre tots els participants i assistents, que ja s'esperen la propera reunió que tindrà lloc dins d'un parell o tres de mesos en un hotel de la Costa Brava i el concurs versarà sobre el típic plat empordanès del "Platillo"



























































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.