diumenge, 25 de març del 2012

Hotel President inauguració - 1963


Fons hemeroteca: l'Empordà
Fons Fotogràfic:   l'Empordà

Inauguració del Hotel President - 1963

Una de les més florents indústries de la nostra ciutat, una de les més importants fonts de riquesa de la capital empordanesa, és sens dubte la del gremi d'hotelers, en constant progrés i desenvolupament dins d'aquesta glossa, va ocupar un lloc d'honor el magnífic Hotel President que acababa d'obrir les portes al públic, després de realitzada la inauguració oficial.
El nostre breu comentari va destinat únicament a exaltar l'obra d'imatge entitat que va dotar a la nostra ciutat d'un magnífic edifici, en aquella època, i que va crear, a més d'un important centre de treball, un establiment que hauria de contribuir en general al desenvolupament de la nostra ciutat, en fomentar la visita de turistes i visitants. 

Benedicció del Hotel - 1963

El desenvolupament de la Indústria Hotelera, en oferir als visitants una estada còmoda i agradable, va ser sens dubte estimulant per al turisme.
El lloc privilegiat, en aquest aspecte, que ocupa la nostra ciutat, a la porta d'Espanya per tots els visitants del Nord, Centre i Est d' Europa, ens va situar en una conjuntura digna de ser aprofitada en bé de tota la comunitat figuerenca i empordanesa.
L'Hotel President, i el seu artífex i fundador senyor Antoni Costa, mereixien al nostre entendre la gratitud de tots en aquest aspecte, doncs, si bé és molt lògic que van obrar, estimulats per una finalitat econòmica i comercial, també ho és que amb la creació d'aquesta indústria contribuïen al auge i prestigi de Figueres.

L'Hotel President va ser beneït pel Sr Rector de la seva demarcació parroquial.
Va ser inaugurat, en un acte brillantíssim, en presència d'autoritats entre les quals cal destacar el secretari del Govern Civil de la Província i els alcaldes de Figueres i Girona, en presència de nombrosos convidats de la nostra ciutat, i de la comarca veïna del Rosselló.
Va ser inaugurat, gest amable i digne de lloa per a tots, amb representants de les altres indústries hoteleres de la ciutat. Va ser inaugurat, sent un Hotel de Luxe, amb un acte popular, com és una audició de sardanes a la Rambla.


Sardanes a la Rambla amb motiu de l'inauguració 1963

L'Hotel:
El vestíbul amb la seva presència senyorial i amb l'adorn de l'escala sumptuosa que arrencaba dels pisos superiors. 
El menjador esplèndidament instal·lat i decorat amb unes pintures al·legòriques de bells racons de la  Costa Brava, obra del conegut pintor Diaz Costa. Algunes de les seves habitacions, ben resoltes i disposades en ordre, per l'arquitecte autor del projecte i de la realització de l'edifici.
Realment, l'Hotel va representar una important etapa, va representar un magnífic complement per a la pròspera indústria d'aquest ram ja establerta a la nostra Ciutat, i dirigida en molts dels casos per persones de reconegut crèdit i solvència dins del sector comercial a què pertanyien. 



N-II devant l'Hotel President 1964


Va desaparèixer l'antiga teoria que una indústria nova era un perill per a les anteriorment existents.
I va passar a dominar l'opinió que a major desenvolupament, hi hauria major consum, el que en "bon empordanès" representava que a més nombrosos i millors hotels i haurien més visitants" que fessin estada a la nostra ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.