Traductor

dissabte, 21 de maig de 2011

SCOPAS - BOITEScopas BoiteRoda de Premsa 

A la tarda del dijous 23 de Octubre de1969 els promotors de SCOP
AS,
convocaren a
 la Premsa i Ràdio Local i Provincial per donar a conèixer la inminent inauguració de la Sala . Els membres de l'equip informatiu van ser traslladats en primer lloc a Empuriabrava, on estaba  ubicada la discoteca i els van  mostrar amb tota mena de detalls el muntatge de la mateixa,amb demostració de sò-estereofònic i luminotècnica de la manera en què aquell recinte hauria de funcionar
Mauné i els seus Dinamik's
a l'interior de Scopas


Posteriorment a l'Hotel Duran de la nostra Ciutatamb la qualitat acreditada d'aquella Casa i la gentilesa dels amfitrions, els va ser servit  un sopar que va transcórrer amb el millor  ambient per a la ocasió, completant els Srs Socis de Scopas la informació adequada.
De tot això van quedar gratament impressionats els assistents a la "Roda" .

Encara que no partany a Figueres, no podem deixar de banda la Discoteca Scopas, que per els Figuerens, com per la gent de tot l'Empordá ens marcá una inoblidable època.

Feia una temporada que veniam escoltant per la nostra emissora local, un anunci publicitari diferent dels que normalment sol oferir qualsevol de les emissores d'àmbit nacional.


És clar que vostès. haurian esbrinat ràpidament que es tractaba  de "Scopas - Boite".


Bé, per sortir de dubtes sobre el que pretenia aquest anunci, ens varen traslladar a Empuriabrava. On havíem observat una gran rètol situat sobre un edifici singular per la seva arquitectura. El viatge desde Figueres es podia catalogar com un agradabilíssim passeig fins arribar en breus minuts a destí.


La situació de Scopas no podia ser més estratègica, en ple cor del sector Nord de la Costa Brava, amb nuclis de tanta importància com Figueres, Roses, l'Escala, Castelló, Sant Pere Pescador, inmediatament propers,  i altres a distància relativament còmoda per desplaçar-se com són: Banyoles, Olot, Girona, Perpinyà,etc.

Scopas era per la seva construcció, decoració i instal.lacions,  una de les primeres discoteques d'Espanya. amb  capacitat per  mil dues-centes persones, cinc-centes d'elles acomodades en unes llotges geomètricas situades a diferents nivells, que gràcies a l'absència total de columnes dominaben les pistes, Escenari i Pòdiums per les "Gogo-girls".


A propòsit de la seva construcció el contractista de les obres, senyor Ramón López  Berenguer, qui va ser,  així mateix co-propietari de la sala, se li va preguntar sobre les dificultats que indubtablement s'havian  d'haver presentat a l'edificació, a la qual cosa va respondre afirmativament, tenint en compte que van ser 850 m2 d'carcassa dels que van haver de sustentar sense l'ajuda de cap tipus de columna, sobre un solar de 1.800 m2, a més del problema de fonamentació, agreujat per períodes de pluja intensa.
La decoració, obra d'un altre dels propietaris, el senyor Ricardo Quera Moradell, genial en la seva especialitat, combinà tots els elements tècnics posats al seu abast. Les instal.lacions de serveis i "office" igualment que la d'aire condicionat,estaban perfectament planificades.Una llarga barra permetia aconseguir labeguda desitjada de forma fàcil i ràpida. A l'entrada es podia observar un esplèndid "hall" en un dels extrems estaba situada la "boutique per a la venda de peces i altres" souvenirs ". Separant el" hall' de la resta de la "boite".La Pista de dalt anava situada una pantalla de contrallum en què es podia veure les siluetes de les "gogo-girls", situades en els pòdiums, en diversos colors.

Per ambdós costats de l'esmentada pantalla s'arribava a la pista central, on es podia contemplar el magnífic   espectacle, ple de llum,alegria i música trepidant idinàmica. Tot això gràcies a una extraordinària instal lació de megàfonia , composta per gravadors, diversos, plats de tocadistos, osciloscopis, amplificadors, etc., Que, amb unes llums autènticament avantguardistes de l'època, composaven la part electrònica de Scopas, realitzada amb el millor i més modern material existent en aquell temps. El "disc-jockey", que programava els discos més recents apareguts en el mercat internacional, estava situat en una mena de cabina sideral amb tants comandaments com pugui tenir-los el més modern reactor o qualsevol de les supermáquinas inventades per l'home. Precisament en l'interior d'aquesta "càpsula espacial" els dos restants promotors d'aquesta boite, els Srs Kike Estévez Espigulé i Ricardo Fiter Vilajuana, provaven  gravacions rebudes directament d'Anglaterra. La Gran Inauguració va ser els dies 25 i 26 d'Octubre del 1969 per la inauguració , tenien contractat a un dels conjunts punters dels nostres "Hits", ELS POP TOPS els quals emmarcats en aquesta boite futurista, diferent de totes, tenien la seguretat atrauria a una multitud de "fans "de tota la província. Els Srs Estévez i Fiter que no només oferien la seva música "en conserva" sinó que alternativament actuarien a Scopas famosos conjunts que serien del gust de la nostra joventut i de la immensa majoria de turistes estrangers que tots els estius ens visitaven.


Ens entusiesmave, SCOPAS, era una explosió de color, de música, de gratíssim ambient. Durant la tornada, al volant del nostre cotxe, o en "Auto-Stop" anàvem pensant en com gaudiem , a Scopas.


Programació de Nadal i Cap d'Any 1969Portada Cap d'Any 1969 amb Mike Kennedy (Los Bravos)
i  Los Canarios
Edició La Vanguardia  28 de Juliol 1990

La famosa caixa de llumins