dissabte, 21 de maig del 2011

SCOPAS - BOITE





Scopas Boite 

Encara que no partany a Figueres, no podem deixar de banda la Discoteca Scopas, que per els Figuerens, com per la gent de tot l'Empordá ens marcá una inoblidable època.

Roda de Premsa 

A la tarda del dijous 23 de Octubre de1969 els promotors de SCOPAS convocaren a la Premsa i Ràdio Local i Provincial per donar a conèixer la inminent inauguració de la Sala .
Els membres de l'equip informatiu van ser traslladats en primer lloc a Empuriabrava, on estaba ubicada la discoteca i els van  mostrar amb tota mena de detalls el muntatge de la mateixa, amb demostració de sò estereofònic i luminotècnica de la manera en què aquell recinte hauria de funcionar.




Posteriorment a l'Hotel Duran de la nostra Ciutat, amb la qualitat acreditada d'aquella Casa i la gentilesa dels amfitrions, els va ser servit  un sopar que va transcórrer amb el millor  ambient per a la ocasió, completant els Srs Socis de Scopas la informació adequada.
De tot això van quedar gratament impressionats els assistents a la "Roda" .




Feia una temporada que venia escoltant per la nostra emissora local, un anunci publicitari diferent dels que normalment sol oferir qualsevol dels emissores d'àmbit nacional.
És clar que  hauria esbrinat ràpidament que es tractava de Scopas Boite ".
Bé, per sortir de dubtes sobre el que es pretenia aquest anunci, ens varen traslladar a Empuriabrava. Aleshores hem observat un gran rètol situat sobre un edifici singular per la seva arquitectura. El viatge des de Figueres es podia catalogar com un agradable pase fins arribar en breus minuts a destí.
La situació de Scopas no podia ser més estratègica, en ple cor del sector Nord de la Costa Brava, amb nuclis de tanta importància com Figueres, Roses, l'Escala, Castelló, Sant Pere Pescador, immediatament propers, i altres relativament còmodes per desplaçar-se com són: Banyoles, Olot, Girona, Perpinyà, etc.




Scopas era per la seva construcció, decoració i instal·lacions, una de les primeres discoteques d'Espanya. Amb capacitat per mil dos-cents persones, cinc-cents d'elles s'adapten a llotges geomètriques situades a diferents nivells, que gràcies a l'absència total de columnes dominaben les pistes, escenografia i poders per les Gogo girls.




Un propòsit de la seva construcció el contractista de les obres, en Ramón López Berenguer, qui va ser, també co-propietari de la sala, es va preguntar sobre les dificultats que indubtablement havien de presentar-se a l'edificació , a la qual cosa va respondre afirmativament, tenint en compte que van ser 850 m2 de carcassa dels quals van haver de suportar sense l'ajuda de cap tipus de columna, sobre un solar de 1.800 m2, a més del problema de fonamentació, agreujat per períodes de pluja intensa.





La decoració, obra d'un altre dels propietaris, el senyor Ricardo Quera Moradell, genial en la seva especialitat, va combinar tots els elements tècnics posats a l'abast. 
Les instal·lacions de serveis i oficina igualment que la d'aire condicionat, estaven perfectament planificades.
Una llarga barra permet assolir la llavor desitjada de manera fàcil i ràpida.




A l'entrada es podia observar un esplèndid "hall" en un dels extrems estava situat la "boutique per a la venda de peces i altres" souvenirs. 
Separant el "hall" de la resta de la "boite". 
La Pista de dalt anava situada una pantalla de contrallum en què es podia veure les siluetes de les "gogo-girls", situades en els poders, en diversos colors






Inauguració 25/10/1969





Programació de Nadal i Cap d'Any 1969.




Fotografíes










PUBLICITAT











3 comentaris:

  1. Que tiempos, aquellos veranos de los 80

    ResponElimina
  2. Apreciats amics.

    Em podrieu dir la ubicació exacta de la discoteca? Estava on ara hi ha el Mercadona d'Empuriabrava, a la carretera de Roses, o bé al començament de l'avinguda Tramontana?

    Gràcies
    Toni

    ResponElimina
    Respostes
    1. El lloc exacte es entre una botiga de xinessos i un hotel, es un trist solar

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.